Goed voor een basisplaats
Ben jij die Vrijwilliger die we zoeken ? Een Coach ...of Zaalwacht of Timer?
Prettige kerstdagen
Hang de ballen nu maar in de boom
Uitsmijters Basketbal Vereniging
Almelo

Welkom op de site van Basketbalclub Uitsmijters!


Laatste nieuws

 

Verslag MU12 over de eerste helft van het seizoen!

15 december 2014 

 

De eerste helft van het seizoen zit erop en afgezien van een enkele wedstrijd ging het prima. De meiden moesten en moeten eigenlijk nog steeds wel wennen aan het spelen van hele wedstrijden. 8x4 minuten is wat anders dan die korte wedstrijdjes in de toernooicompetitie van vorig seizoen. In een aantal wedstrijden moesten de meiden echt aan de bak, want toen waren er maar 7 of 8. Voor de 1 gemakkelijker dan de ander.

 

Mooi om te zien dat het team progressie maakt en wat nog steeds leuk is om te zien is dat het team prima samenspeelt. Regelmatig gaat een aanval over 3-4 speelsters, ze hebben oog voor de vrijstaande speler. Daarnaast nemen steeds meer speelsters initiatief en soms meer dan me lief is, maar ik kan erg genieten van sommige acties. En als dan door een geweldige move of uit een briljante pass gescoord wordt is dat natuurlijk geweldig.

De eerste wedstrijd is tegen Kikkers uit en in Borne. Het team gaat zenuwachtig van start en staat prompt met 6-0 achter. Dat dit deels komt doordat ze de nieuwe regel van pas verdedigen vanachter de vrije worpenlijn ook op hun eigen helft toepassen is wel grappig. Enfin, gauw verteld en nog sneller opgepakt. De scores beginnen te vallen en bij rust is het 18-21. In de loop van de tweede helft is de koek wel een beetje op, maar dat geldt ook voor Kikkers. Uitsmijters wint de wedstrijd met 30-35. Prima gedaan en een mooi begin.

Wedstrijd nr 2 is thuis tegen Jugglers 1. Dit team bestaat voornamelijk uit jongens en daar moeten de meiden wel weer aan wennen. Het gaat allemaal iets pittiger en sneller. Ze laten zich te gemakkelijk de bal afpakken en daardoor wordt het algauw 0-12. Daar tussen 2 periodes door de meiden op gewezen en gelukkig pikken ze het op en bij de rust is de schade alweer beperkt tot 10-16. In de tweede helft wordt het zelfs nog spannend bij 22-24, maar dan is de energie wel op en loopt Jugglers uit naar 24-34. Coach en team toch een tevreden gevoel.

Tegen Valley Bucketeers speelt het team een regelmatige wedstrijd. Ze verdedigen goed en scoren gemakkelijk tot de laatste periode, dan is de stand nog 40-14, maar dan gaat het even mis en scoort Valley Bucketeers 12 punten op rij.  Eindstand 40-26.

De volgende wedstrijd is tegen Jugglers 2. De meiden maken het zichzelf onnodig moeilijk.  Jugglers 2 bestaat uit beginnende basketballers en spelen nogal fysiek en daar reageren de meiden op. Concentratieverlies en verlies van de bal als gevolg. In de laatste 3 periodes scoren ze nog maar 2 punten en de wedstrijd eindigt in een gelijkspel 20-20.

De vijfde wedstrijd is tegen Jolly Jumpers. Deze meiden spelen technische goed basketball en hebben al wat lijn in hun spel. In de eerste helft bakken de meiden er ook niets van. De ruststand is 6-19. Ik moet ze daarom een flinke peptalk geven, want de gezichten staan allemaal sip. Het helpt wel, want het team pakt de draad op. Er wordt opeens heel hard gewerkt in de verdediging en door veel passwerk ontstaan er open kansen en dito scores. De meiden scoren 11 punten op rij, maar zijn dan heel moe. De eindstand wordt uiteindelijk 24-34 en geeft een beter beeld van de wedstrijd.

De volgende (uit)wedstrijd is tegen de nummer 1 Twente Buzzards. Hoewel Twente Buzzards de betere ploeg is en heel makkelijk scoort, doet Uitsmijters haar eigen ding. De meiden zijn actief, rennen hard, proberen de bal te pakken en scoren via mooie aanvallen. Met de rust is het 30-16. Dat gaat nog door tot 38-24 na de vijfde periode, maar dan lukt het echt niet meer. Twente Buzzards gaat gewoon door met scoren (eindstand 66-24) en onze meiden vallen stil, moegestreden.  Jammer, maar deels zeker tevreden.

De laatste wedstrijd van het dit jaar is tegen Peatminers, ook geen makkie. Dit jongensteam hoort niet in deze klasse thuis en gaat in januari ook ruilen van competitie met JU12 Uitsmijters. Grote en snelle jongens, de meiden kunnen er gewoon niet tegenop. Ze komen zelden in de buurt van de basket en het valt ze niet mee om hard te rennen. Ze staan erbij en kijken ernaar. Ruststand daardoor 5-28. Opnieuw stevig toegesproken in de rust. Na de rust gaat het iets beter, hoewel het scoren nog steeds niet lukt. Wel meer kansen gelukkig, maar de bal gaat er niet in. Eindstand 11-59. Gauw vergeten die laatste wedstrijd.

Nu even een paar weken geen training ivm de kerstvakantie. 10 januari is de eerste wedstrijd weer. Ik ga er vanuit dat de meiden dan weer staan te popelen en zien we hoe de tweede helft van het seizoen gaat verlopen. Ik ben benieuwd.

Verslag Carolien Monfils


 

Meer nieuws....

 

JU14 verliest van Red Giants

13 december 2014 

 

Dat verdedigen ook belangrijk is hebben de jongens wel gemerkt, want aan de mooie aanvallen lag het niet! Eindstand 39-62.


JU16 wint van Pluto

13 december 2014 

 

De jongens speelde niet hun beste wedstrijd maar wonnen wel met 60-45. De winst telt. 


JU18 ongeslagen!

13 december 2014 

 

JU18 speelde tegen Risne Stars en wonnen met 62-43. Ze zijn nog steeds onverslagen!!! 


Hoog bezoek bij de jeugd Uitsmijters

2 december 2014

 

Sint en zijn Pieten brachten 2 december een bezoek aan de jeugd teams.

In afwachting van zijn komst werden er balspelletjes gespeeld. Het was de eer aan Sint om de winnaars te feliciteren. 
Voor elk team had hij tijd en zijn Pieten hadden dan ook goed hun oor te luister gelegd, want de Sint was goed op de hoogte.
De Pieten hebben een poging gewaagd om te basketballen maar lieten dit toch liever aan de kinderen over. En... natuurlijk waren er kadootjes.


JU12 Goede inzet, dapper verlies 2-82

29 november 2014 

 

Onder de bezielende leiding van de 3 coaches ( de ouders: Rob, Marc en Marco) hielden de jongens goed stand tegen The Valley Bucketeers uit Nijverdal. De vorige keer gingen we naar huis met een stand van 115 -2. Nu wisten we het thuis op 2-82 te houden. Dat kwam vooral doordat er goed verdedigd werd. De inzet van iedereen was prima.

Ons team speelde wat feller en beet al heel goed van zich af. Er is een duidelijke verbetering te zien en daar mogen we best trots op zijn. 


 

Agenda


December 2014

17
Bestuursvergadering
20:00 uur

 

Juni 2015

6

Underdogtoernooi
08.30 uur

13
Mixtoernooi & BBQ
volgt

 

Ook lid worden?

 

Kom dan langs op een trainings-avond en neem je sport kleding mee!

Je mag 3x gratis meetrainen om te kijken of je het leuk vindt. Na deze trainingen zal de trainer vragen of je lid wilt worden. 

Meer informatie onder info!