MAD Underdog Toernooi 2017    

 

Al vele jaren organiseert Basketballvereniging Uitsmijters het MAD Underdog Toernooi in de IISPA in Almelo. En ook dit jaar kunnen we weer terug kijken op een gezellig sportief toernooi.


Het MAD Underdog Toernooi 2017 werd gehouden op zaterdag 20 mei in topsporthal IISPA in Almelo. Voor jongens en meisjes, U10 t/m U16. 

De deelnemende verenigingen kwamen weer overal vandaan. Dit jaar werd er door totaal 35 teams van 19 verschillende verenigingen gestreden om de eer zich winnaar te noemen op het MAD Underdog Toernooi.

Er zijn verschillende leeftijdscategorieën.

's Morgens speelden de meisjes en jongens van de U10 en U12. 
Om half 9 kwamen de eerste teams al binnen druppelen want om 9 uur gingen de eerste wedstrijden van start. De IISPA was vol kinderen en ouders. Er heerste een goede en sportieve sfeer. 

In de middag speelden de U14 en U16.
Ook hier werden er mooie en sportieve wedstrijden gespeeld met passie om het toernooi te winnen.


Jaarlijks terugkerend onderdeel:
Taart schieten!

 
Halverwege de wedstrijden werd er, 's morgens en ook 's middags, een taartschiet competitie gehouden. Dit houdt in dat elke speler van elk team, in zijn eigen leeftijdscategorie, een vrije worp mag nemen. Raakt hij, dan gaat hij door. Mist hij dan ligt hij er uit. Dit wordt net zolang herhaald totdat er nog maar 1 speler over is. Hij/zij heeft de taart gewonnen voor zijn team. 


 
 

Prijsuitreiking


Deze dag hadden wij de eer om wedhouder Ten Seldam te mogen begroeten op ons toernooi. Zij heeft de prijsuitreiking verzorgt van het middagprogramma.

 


 

Voor de prijsuitreiking heeft de voorzitter van Uitsmijters afscheid  genomen van de huidige Underdog Toernooi organisatie. Na vele jaren dragen zij het over aan nieuwe vrijwilligers. 

 

Bedankt!!!


Bij deze willen wij nogmaals iedereen bedanken voor hun medewerking:

Wethouder Ten Seldam voor het uitreiken van de prijzen.

Sportbedrijf Almelo voor de fantastische samenwerking. Alles was weer goed geregeld!!

Bakkerij Deterd voor de heelijke taarten.

Onze hoofdsponsor Studio MAD.

Albert Heijn Nieuwstraat Almelo voor het drankjes en andere lekkers.

Basketballdreams voor het sponsoren en aanwezig zijn met hun mooie basketballartikelen.

Keukenhuys Rijssen voor het sponsoren.

En... alle vrijwilligers van Uitsmijters. Bedankt voor het fluiten, tafelen etc.

 

Tot ziens, tot volgend jaar!!!


Kijk hier voor de foto's.

 

 

 

Wanneer er nog vragen zijn en/of je wilt meer informatie, mail dan naar : underdogtoernooiuitsmijters@gmail.com of bel 0546 - 819330

Sponsoren
Underdog Toernooi 2017


Dit toernooi wordt mede mogelijk
gemaakt door:

Hoofdsponsor:
 

 

Sponsoren:
 Wilt u ook dit fantastische toernooi ondersteunen, mail ons!!!


Historie

Het Underdogtoernooi is in de jaren ’70 ontstaan als seniorentoernooi, voor teams die niet op het paastoernooi van Uitsmijters meededen; de “underdogs”. Het paastoernooi kende ook een jeugdafdeling en op 12 april 1971 vond in Almelo het eerste minitoernooi van Nederland plaats. Begin jaren ’90 veranderde het toernooi in een jeugdtoernooi en sindsdien is het uitgegroeid tot één van de grootste in Nederland.