MAD Underdog Toernooi 2018   

 

Al vele jaren organiseert Basketballvereniging Uitsmijters het MAD Underdog Toernooi in de IISPA in Almelo. Een jeugdtoernooi voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorie van U10 t/m U16. En ieder jaar kunnen we terug kijken op een gezellig sportief toernooi!

 

De deelnemende verenigingen komen uit heel Nederland Vorig jaar werd er door totaal 35 teams van 19 verschillende verenigingen (van Malden tot Meppel en van Purmerend tot Enschede ) gestreden om de eer om zich winnaar te noemen van het MAD Underdog Toernooi.

Er zijn verschillende leeftijdscategorieën.

's Morgens spelen de meisjes en jongens van de U10 en U12 en s'middags de U14 en U16 teams. Iedere leeftijdscategorie speelt in zijn eigen poul
 

In de middag spelen de U14 en U16.

Jaarlijks terugkerend onderdeel:
Taart schieten!

 
Na de wedstrijden van je poule wordt er een taart schiet competitie gehouden. Dit houdt in dat elke speler van elk team , in zijn eigen leeftijdscategorie , een vrije worp mag nemen, raakt hij/zij dan gaan ze door , bij mis ben je helaas af. net zolang totdat er een speler over is!!


 
 

Prijsuitreiking


Bij het Toernooi van 2017, hadden wij de eer om de prijsuitreiking te laten verzorgen door onze wethouder!

 


 

Bij deze willen we iedereen nogmaals bedanken voor hun medewerking;

De wethouder voor het uitreiken van de prijzen.Onze hoofdsponsor Studio MAD. Het Sportbedrijf Almelo voor de fantastische samenwerking .Bakkerij Deterd voor de lekkere taarten.De Albert Heijn Nieuwstraat  in Almelo, Basketbal Dreams voor het sponsoren!

Alle deelnemende teams en Vrijwilligers Bedankt!

Tot de volgende Editie!!

 

 


 


Kijk hier voor de foto's.

 

 

 

 

Sponsoren
UnderdogToernooi 


Dit toernooi wordt mede mogelijk
gemaakt door:

Hoofdsponsor:
 

 

Sponsoren:
 Wilt u ook dit fantastische toernooi ondersteunen, mail ons!!!


Historie

Het Underdogtoernooi is in de jaren ’70 ontstaan als seniorentoernooi, voor teams die niet op het paastoernooi van Uitsmijters meededen; de “underdogs”. Het paastoernooi kende ook een jeugdafdeling en op 12 april 1971 vond in Almelo het eerste minitoernooi van Nederland plaats. Begin jaren ’90 veranderde het toernooi in een jeugdtoernooi en sindsdien is het uitgegroeid tot één van de grootste in Nederland.