Wedstrijdverslagen

vervolg

04-06-2016 | Jongens U16 (en U18) tweede op Underdog toernooi 2016

10-06-2016
04-06-2016 | Jongens U16 (en U18) tweede op Underdog toernooi 2016

Na een seizoen waarin Jongens U16 het erg moeilijk had in de competitie en ook U18 na de tweede plek van vorig jaar een duidelijk stapje terug moest doen werd het Underdog toernooi gespeeld. In Jongens U18 speelden nog enkele spelers die qua leeftijd nog speelgerechtigd zijn voor U16 en deze werden voor het toernooi dan ook samengevoegd met U16. Twaalf spelers beschikbaar, dat was voor de ook samengevoegde technische staf, Leon en ik, een nieuwe ervaring.

De eerste wedstrijd was tegen Twente Buzzards. Het team speelde goede defense en dit resulteerde dan ook in vele fastbreaks wat leuk was om te zien. Iedereen kwam aan spelen toe en er werd volop gescoord. De tweede wedstrijd tegen SV Twello was precies het tegenovergestelde. Verdedigend was het zwak en met veel moeite wonnen we maar met één punt.

Daarna kwam de wedstrijd tegen Red Giants die ook nog hun beide wedstrijden hadden gewonnen. Na een goede en een slechte wedstrijd werd dit weer een goede wedstrijd. De teams waren aan elkaar gewaagd en emoties liepen hoog op, maar Uitsmijters kon de wedstrijd naar zicht toetrekken door enkele goede acties door meerdere spelers. Als een team werd de wedstrijd knap uitgespeeld

Na het taartschieten waar Jarmo ons een taart beloofde, maar zijn woorden niet wist waar te maken kwam de finale tegen Valley Bucketeers. Helaas was de koek op en won Valley Buck verdiend de finale. Moet wel gezegd worden dat de scheidsrechter niet mee zat in de finale, maar dat zien we door de vingers. Al met al een leuk toernooi en de coaches gingen dan na afloop dan ook tevreden hun verdiende biertje drinken. Organisatie, bedankt voor de vele consumptiebonnen en wederom een prima toernooi!

Verslag Tommy