Wedstrijdverslagen

vervolg

30-05-2016 | Clinic

01-06-2016
30-05-2016 | Clinic

Paar weken geleden kwamen Emre en Leon op het lumineuze idee om een clinic te organiseren voor de trainende jeugdteams op maandag. Het programma  was snel in elkaar gedraaid. Wel hebben we de clinic verzet van 23 naar 30 mei ivm de huldiging van Heracles.

Vanavond waren 30 kinderen van MU14, JU16, 16 en 18 aanwezig samen met de trainers Tommy, Emre, Guus, Leon, Rob en Carolien.
Na een warming-up olv Tommy verdeelden we de spelers en speelsters in 6 gelijkwaardige teams. Het eerste onderdeel was een wedstrijd layups. Ieder team moest 25 rechtse en 25 linkse layups raak schieten op eigen basket. Daarna speelden wij het spel boter/kaas/eieren. Hier kwam het aan op snelheid en slimheid. Vervolgens een schotwedstrijd. Tijdens de drinkpauze werd de zaal opgebouwd voor het volgende onderdeel: een dribbelestafette. Via dribbelend lopen over een bank moesten de spelers met hun bal onder een tafel doorkruipen. Toch handig die kniebeschermers van MU14. Glijdt gemakkelijk. Daarna een bal onder een stoel doorrollen, 2 rondjes om paaltjes, muur aantikken en razend snel weer terug.
Er werd de hele clinic fanatiek gewerkt en gerend, mooi en grappig om te zien. Tot slot natuurlijk een paar wedstrijdjes. Na elk onderdeel van de clinic moesten de verliezers heen en terug over de lengte van de zaal. Dan is de sporthal toch wel groot.
Het was echt een succes en een leuke afwisseling nu de competitie voorbij is.

Aanstaande zaterdag het Underdogtoernooi. Dan moeten de teams echt aan de bak. Als ze net zo fanatiek zijn als vanavond gaat het vast goedkomen.

Verslag Carolien