Wedstrijdverslagen

vervolg

23-04-2016 | Laatste wedstrijd van MU14

29-04-2016
23-04-2016 | Laatste wedstrijd van MU14

Vandaag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Dit keer thuis tegen Jolly Jumpers. Stiekem hoopte ik op een overwinning, mooie afsluiting natuurlijk. Tegen dit team was dat zeker een mogelijkheid.
Het eerste kwart ging prima. De meiden speelden een aardig tempo in de aanval, waardoor ze kansen creëerden, die goed benut werden. Daarmee pakten ze een 19-5 voorsprong.

Het tweede kwart werd het scoren lastiger, maar er werd wel hard gewerkt. Dit kwart hielden de teams elkaar in evenwicht. Daardoor een ruststand van 27-13.

Na de rust lieten de meiden het echter afweten. Totaal tegengesteld aan de eerste helft. Teveel chaos in de aanval, niet attent in de verdediging. Jolly Jumpers kwam steeds dichterbij. 5e minuut 27-25! Time-out dus. Dat hielp gelukkig. Na het derde kwart was de stand 35-27.

In het vierde kwart werd een tandje bijgesteld. Via een paar mooie fastbreaks won Uitsmijters de wedstrijd met 49-32, ruime overwinning dus. Iedereen blij met deze 2e overwinning.
Na afloop een dikverdiend ijsje bij de Mac, waarbij ik van de meiden en ouders een bos bloemen en cadeau kreeg als dank. Leuke verrassing!
Ik stop als trainer/coach aan het eind van dit seizoen. Even tijd voor andere dingen.
Mooi om te zien de ontwikkeling van de meiden gedurende 4 seizoenen. Via spelletjes, fundamentals, waaronder de zo noodzakelijke jumpstop, de beginselen van de verdediging en de five-out werd het steeds meer herkenbaar basketball. Ik hoop dat ze doorzetten en er nog een aantal jaren bij aanknopen. Worden het vast echte basketballers.

Verslag Carolien