Wedstrijdverslagen

vervolg

26-3-2016 | MU14 speelde afgelopen weekend een toernooi in Amersfoort

30-03-2016
26-3-2016 | MU14 speelde afgelopen weekend een toernooi in Amersfoort

Een tijdje geleden kreeg ik een uitnodiging voor een toernooi in Amersfoort. Ben hier al diverse malen geweest met verschillende teams. Dit toernooi is goed georganiseerd, tegenstanders zijn uit een ander regio en vaak van goed niveau.
Gepeild onder speelsters en ouders en bijna iedereen wilde wel mee. Uiteindelijk gingen wij met 7 speelsters, enkele afvallers door ziekte, feestje en blessure. Pittig dus voor de rest, maar de eerste wedstrijd werd met frisse moed gestart. Het voordeel van betere tegenstanders is dat er volgens de regels verdedigd wordt, waardoor, hoe gek dat misschien ook klinkt, de meiden betere aanvallen speelden. Veel give & go's, paar keer fastbreak, zelfs af en toe een schotje, mooi om te zien. Het verschil met de tegenstander (en dat gold voor alle wedstrijden) dat ze zich nogal eens de kaas van het brood lieten eten, oftewel de bal lieten afpakken. De tegenstander was vaak net iets feller, gretiger in de rebound en maakte sowieso de ballen beter af. Daarbij kwam de regel dat bij een fout tegen een doelende speler geen vrije worpen toegekend werden, maar een punt. Daar profiteerden de meiden te weinig van en maakten ze teveel fouten. Maar afgezien van de derde wedstrijd, dat was echt een drama, was het een prima ervaring voor de meiden. Vooral de tweede wedstrijd hebben ze echt goed gespeeld, initiatief genomen, samengewerkt kortom leuke basketball gespeeld. In de laatste wedstrijd waren ze echter moe, maar deden wel hun best. Dat kan ik wel waarderen.

Tegenstanders waren DAS Delft, Crackerjacks, BV Hoofddorp en Cangeroes. Uitslagen 31-10, 42-18, 31-01 en 35-03, als ik het goed heb. Uitslagen had ik op m'n tactiekbord geschreven, maar beetje uitgewist. 5e plaats dus, maar deelname zeker voor herhaling vatbaar.
Nicole en Annette, bedankt voor het rijden.

Verslag Carolien