Even voorstellen

 

Basketballvereniging Uitsmijters is een jonge vereniging van meer dan 50 jaar oud en heeft ca. 190 leden. Onze doelstelling is "de basketballsport te beoefenen en te bevorderen". Heel simpel gezegd betekent dit dat we allemaal gek van onze sport zijn. De één wil graag spelen, de ander graag kijken en gelukkig zijn er ook mensen die er voor willen zorgen dat anderen kunnen spelen en kijken.

Uitsmijters is aangesloten bij Rayon Oost van de Nederlandse Basketball Bond, wat inhoud dat je als lid ook lid bent van de NBB. Hieraan zijn rechten en plichten verbonden. 

Uitsmijters werd op 1 juli 1977 een zelfstandige vereniging. Daarvoor werd al sinds 1962 basketball gespeeld in Almelo, maar onder de vlag van Honk- Soft- en Basketbalverening Uitsmijters'55. 
Uitsmijters heeft een rijke geschiedenis met vele hoogte punten!
 


    Algemene informatie    

 

De organisatie van onze vereniging wordt geheel uitgevoerd door vrijwilligers. Het bestuur heeft de dagelijkse leiding en wordt daarbij ondersteund door enkele commissies en meerdere trainers.

 

Organisatie
Contactgegevens 

Hieronder een overzicht van de contactgegevens van het bestuur en hun taken.  Heb je vragen, stuur een mail naar het desbetreffende mail adres:

Voorzitter                      : bestuur@uitsmijters.nl
Aanspreekpunt voor beleidszaken en externe betrekkingen.

Wedstrijdsecretaris       : wedstrijdenuitsmijters@gmail.com
Aanspreekpunt voor alle wedstrijdzaken, zaalhuur, jurybezetting, scheidsrechters en competitiecommissie.

Penningmeester           : penningmeesteruitsmijters@outlook.com
Aanspreekpunt voor financiële zaken (zoals afdracht, contributies, etc.) en ledenadministratie.

Secretariaat                  : info@uitsmijters.nl
Aanspreekpunt voor bestuurszaken, zaken van algemene- en organisatorische aard en communicatiecommissie.

Technische commissie : info@uitsmijters.nl
Aanspreekpunt voor technische zaken.

Ledenadministratie      : Ledenadministratie@uitsmijters.nl

Aanspreekpunt voor info om lid te worden

Sponsor commissie      : sponsor.uitsmijters@gmail.com

Aanspreekpunt voor info sponsor activiteiten

 

Overige:
 

Tenuebeheer                : emel_okul@hotmail.com
Aanspreekpunt voor tenuebeheer.

Website                        : websiteuitsmijters@gmail.com
Aanspreekpunt voor plaatsing van teksten en foto's op de website en facebook.


    Rechten & plichten    

 

Lid worden

Wil je graag lid willen worden van Uitsmijters, neem dan eerst contact op met de ledenadministratie via Ledenadministratie@uitsmijters.nl of via 06 4962 4121. Die kan vertellen bij welk team er nog plaats is. Je mag 3 keer gratis mee doen en vervolgens vul je het aanmeldingsformulier en bijbehorende machtigingsformulier in met een pasfoto bij de ledeadministratie of je trainer. In overleg met de trainer wordt bekeken of je ook wedstrijden kunt spelen.

 

Lidmaatschap

Je bent lid tot het einde van het verenigingsjaar. Tussentijds opzeggen is dus niet mogelijk. Je kunt je lidmaatschap opzeggen tot 1 juni van het lopende verenigingsjaar bij de ledenadministratie. Doe je dit niet dan ben je het volgende seizoen weer lid en moet je dus contributie betalen.

 

Contributie en bondsafdracht

Bij Uitsmijters bestaat de ledenbijdrage uit contributie en bondsafdracht. Daarnaast moet je een tenue aanschaffen als je wedstrijden wilt spelen.

Contributie wordt in 4 termijnen per seizoen geïnd met een automatische incasso. De bondsafdracht wordt altijd in mei, voorafgaande aan het nieuwe seizoen, geïnd. Deze afdracht gaat naar de NBB en Rayon Oost van de NBB. Je kunt geen competitie spelen in het aankomende seizoen wanneer de bondsafdracht niet betaald is.

Heb je vragen over financiën neem dan contact op met de penningmeester (ledenadministratie (penningmeester).


Fluiten, scoren & timen

Bij iedere wedstrijd zijn twee scheidsrechters, een scorer en een timer aanwezig. Bij een rayon-wedstrijd is er tevens een 24-seconden operator aanwezig. Vanaf U14 moet je ongeveer acht á tien keer per seizoen een wedstrijd scoren of timen. Vanaf U18 moet je ook fluiten en zal je ongeveer acht á tien keer moeten scoren, timen of fluiten.

Op deze site staat een schema onder "Scoren en fluiten". Kijk hier regelmatig wanneer jij aan de beurt bent!!!

Wanneer je niet kunt of ziek bent, zorg dan zelf voor vervanging of ruil met een teamgenoot. De vereniging doet dit niet voor je, dit moet je zelf regelen.

Zorg dat je er bent, wanneer je zelf een wedstrijd moet spelen is het ook prettig als alles goed geregeld is!

 

Boetebeleid

Mocht je niet komen, dan krijg je een boete. Onderstaande boetes zijn van toepassing.

Het bestuur heeft besloten om de boetes voor het niet opkomen dagen bij scoren of fluiten per 8 november 2015 te verhogen naar de volgende regels:

Eerste keer niet scoren of fluiten       Euro 15,00

Tweede keer niet scoren of fluiten    Euro 20,00

Derde keer niet scoren of fluiten        Euro 20,00 en twee wedstrijden niet spelen.

 

Vervang iemand en verdien snel!

Vervang jij iemand bij het scoren of fluiten? Dan krijg je voor scoren  € 5,00 en voor fluiten € 10,00 vergoeding. Dat is toch snel geld verdienen met je eigen sport!
Doe je een wedstrijd alleen, dan krijg je hier gewoon één keer vergoeding.


 

Basketball is een teamsport!

Dat betekent dat je als lid en als ouder moet aanpassen aan/rekening houden met het team. Iedere training en wedstrijd aanwezig zijn:
de coach en je teamgenoten rekenen op je!

Kun je een keer niet (ziekte of school)
dan bel je op tijd af bij je coach!!!


Lid worden?

Lijkt basketbal jou ook een geweldige sport? Er zijn nog een aantal teams met vrije plekken. Voor de jongste leden hebben we een instroomteam .Neem contact op met onze ledenadministratie via 06 4962 4121 (Petra Slots) om te overleggen of en wanneer je een keer mee zou kunnen trainen. 

 

Heb je inmiddels een paar keer meegetraind en wil je je inschrijven? Het inschrijfformulier download je met de onderstaande knop. Vul het in en overhandig deze met het machtigings-formulier en een pasfoto aan de trainer of bij de ledenadministratie.
 

    Aanmelden   


Tenue nodig?


Uitsmijters speelt traditiegetrouw in een blauw tenue.  Voor informatie over en het aanschaffen van een tenue kunt je contact opnemen met tenuebeheer

Het tenue van Uitsmijters wordt gemaakt door Muta Sport en is ontworpen door Youniq uit Holten. Het is speciaal ontworpen voor Uitsmijters.
Het shirt is bedrukt met het logo van Uitsmijters en is reversible, dit houdt in dat het shirt ook binnenste buiten te dragen is. Bij wedstrijden tegen teams in het blauw spelen we in het oranje.


 


Vrijwilligers Gezocht!

 

Basketballvereniging Uitsmijters heeft als actieve vereniging continu vrijwilligers nodig. Vanuit het bestuur wordt voortdurend gezocht naar mensen die bereid zijn, in welke vorm dan ook, een bijdrage  te leveren aan het functioneren van onze vereniging. Niet alleen omdat het noodzakelijk is om onze basketball-vereniging draaiende te houden, maar ook omdat vrijwilligers uiteindelijk een belangrijk deel van het verenigingsleven bepalen.

Vele handen maken licht werk


Vanzelfsprekend zijn we blij met iedere ouder/verzorger  (m/v) die bereid is om een deel van zijn of haar vrije tijd in het plezier van zijn of haar kind en de andere kinderen te investeren. Wij kunnen u verzekeren dat het een zeer waardevolle investering is!


Met een klein beetje tijd voor het invullen van ons formulier hiernaast, maakt u veel werk een beetje lichter.

Alvast bedankt!